Skip to main content
Апр 11, 2024
УХМР
Во наредните денови продолжува периодот на сончево и топло време со појава на мала до умерена локална облачност.

Апр 11, 2024
Црвен крст Охрид
На повеќе пунктови низ градот, почнувајќи од плоштадот „Св.Климент Охридски“, на платото пред Градската библиотека, по градскиот кеј, ќе бидат симулирани случки на несреќи, изведени од членовите на актерските групи на Црвен крст Охрид, како и реалистички приказ на повреди.

Апр 10, 2024
Владата препорачува на работодавачите од приватниот сектор на територијата на државата, да ја спроведат одлуката за секој граѓанин да може непречено да го оствари своето право на глас.

Апр 10, 2024
Инклузивна екологија
За зелено облагородување на просторот се садеа борови, жални врби, елки и јапонски цреши. Но, покрај тоа во рамките на проектот има и обуки и предавања за подигнување на свеста за заштитата на животната средина кај лицата со попречености.

Апр 10, 2024
Општина Охрид
На дневен ред меѓу другото е Предлог-одлука за поставување урбана опрема – покриени и непокриени шанкови со локации на подрачјето на општина Охрид за периодот 2024 – 2027 година.

Апр 10, 2024
УИНТ Св Апостол Павле
Стартап Викенд e глобален настан/хакатон кој има за цел да ги потикне младите професионалци, фриленсери и стартап ентузијасти на една локација да оформат тим со кој ќе развијат бизнис идеја од концепт до прототип во рамки на 54 часа односно еден викенд.

Апр 10, 2024
Општина Охрид
Веруваме  дека граѓаните со исламска вероисповед од Охрид, како нераскинлив дел од македонското општество и натаму ќе бидат активни чинители во градењето на заедништвото и меѓусебно разбирање – се вели во честитката на градоначалникот Пецаков.

Апр 9, 2024
Мечки ги пустошат пчеларниците во охридскиот регион. Пчеларите велат, мечките се намножени во голем број и потребно е итно преземање на мерки. Изминатата година во охридскиот регион мечките уништиле околу 300 пчелни семејства.

Апр 9, 2024
Професионален готвач е срцето на секој ресторан и токму тој кадар е најдефицитарен на охридската ривиера. Во услови на одлив на квалитетна работна сила сопствениците на ресторани пристапуваат кон импровизации во таа сфера што генерира неквалитет и поголеми проблеми на долг рок, сметаат експертите по туризам и угостителство.