©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Фев 7, 2009

Земјите членки на Европската унија ќе читаат за убавините на Охрид

Во специјална едиција на еден дневен весник од Словенија, неколку страници посветени на  Охрид.


Фев 7, 2009

Брачното советувалиште – обавезно

Пред венчавка, во брачно советувалиште. Покрај државата, и црквата почувствува дека младите, пред да ги круниса пред Бога, треба да ги запознае со она што го носи брачниот живот.


Фев 7, 2009

Епидемиолозите потсетуваат „нечисти раце – извор на зараза“

    Стручните лица го потенцираат фактот дека, во спречување на заразните болести многу важна компонента има навиката за одржување хигиена на рацете.


Фев 7, 2009

Произведувачите на најлонски кеси- незадоволни од преговорите со владата

До најавената целосна забрана за употреба на пластични кеси, сепак, нема да дојде.


Фев 6, 2009

Се одржа средба помеѓу министрите за животна средина на РМ и РА

Македонија ќе ги подржи заложбите на република Албанија за ставање на албанскиот дел од Охридското езеро под заштита на УНЕСКО.


Фев 6, 2009

Економската криза чука и на вратите од македонските фирми

ТЦГ „Леарница“ засега се справува со последиците од економската криза.


Фев 6, 2009

Минчо Јорданов го доби клучот на градот

Минчо Јорданов го доби клучот на градот, со што стана почесен граѓанин на град Охрид.


Фев 5, 2009

ВМРО- НП верува во победа на претстојните локални избори

За почист град и подобра социјална благосостојба на граѓаните- ќе се залага кандидатот од ВМРО- Народна партија, Томе Гиноски.


Фев 5, 2009

Зголемување на безбедноста на сообраќајот

Локалната со бројачи на брзина ќе ја зголемува безбедноста во сообраќајот.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top