©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Сеп 15, 2012

Упад во стан

Синоќа неколку минути после полноќ, на улицата Карпош Војвода во познатата социјална зграда, лице добро познато на полицијата влегло во стан и на сопственичката и  одзел пари, документи, пасош, возачка исправа и лична карта.


Сеп 15, 2012

Граѓаните сакаат соларна енергија ама немаат пари за инвестирање

Само тројца охриѓани добиле субвенции за вградување на соларна енергија во нивните домови.


Сеп 15, 2012

Отпочна циклусот „Политичка академија 2012 година“

Во Охрид два дена ќе има политичко предавање на тема „Политичка организација и комуникација на модерна народна партија“.


Сеп 15, 2012

Втора етапа од проектот на младинската организација УФУК

Младинската невладина организација УФУК од Македонија ја реализираше втората етапа од проектот „100 години од Балканските војни“.


Сеп 14, 2012

Во Калишта ќе се гради ново училиште

Жалбите на жителите на Калишта стигаа до заменик министерот за образование,Сафет Незири.


Сеп 14, 2012

Прва официјална средба помеѓу претседателот на Р. Албанија и Р. Македонија

Прва официјална средба помеѓу претседателот на Р. Албанија и Р. Македонија. Средбата се одржа во вилата Билјана каде двајцата претседатели разговараа за актуелни теми и тоа во четири очи.


Сеп 14, 2012

Синоќа ечеше во населба „Бараки“

Неколку населби во Охрид ноќеска по полноќ останаа без електрична енергија. Но не само охриѓани, без струја останаа и граѓаните на соседна Струга. Според Атанас Ковачески, портпаролот на ЕВН, причина е големото невреме кое синоќа ја зафати нашата земја и предизвикало низа дефекти во далноводната мрежа.


Сеп 14, 2012

Охриѓани не се дел од владиниот проект за вработување на постари лица

Владиниот проект за вработување на нискоквалификувани и постари лица не помина во Охрид.


Сеп 13, 2012

Наскоро Здружение на приватните електорнски медиуми во Македонија

Причина за негово основање, наталожените проблеми во медиумската сфера.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top