Сеп 6, 2012

Богата културна понуда по повод 8-ми септември

Центарот за култура, Григор Прличев по повод 8-ми септември подготви богата програма . Празнувањето започнува од денес, а ќе има настани за сечиј вкус.


Сеп 6, 2012

Научна студија за Пештани меѓу најдобрите на олимпијада во Варшава

Научна студија за Пештани изработена од Кирил Константиновски,меѓу најдобрите на олимпијада во Полска.


Сеп 6, 2012

Повеќе настани одбележани во еден ден

Борците од охридско-струшкиот и регионот на општина Дебрца, денес одбележуваа повеќе значајни настани поврзани со НОБ. Централен настан е денешниот ден 6 ти септември, кога пред 68 години е формирана шестата бригада.


Сеп 5, 2012

Извинете, лапсус

Индискиот мултимилијардер Субрата Рој го купи хотелот Славија Спектар во Охрид. Иако не сме први април ова е добра првоаприлска шега. Од Агенцијата за странски инвестиции кои вчера ја лиферуваа оваа информација денес ја негираат.


Сеп 5, 2012

Каде на дополнителна-во редовна или приватна школа?

Дали во недостиг на време или поради голема желба за успех на своите деца, се повеќе родители покрај редовното училишно образование, своите деца ги запишуваат и во приватни школи.


Сеп 5, 2012

50 денари за поминување по сообаќајница

Треба да платите 50 денари, доколку поминувате по Македонски Просветители.


Сеп 5, 2012

Угостители „диво“ поставувале маси и столици

И оваа туристичка сезона не помина без да се прекрши  програмата за поставување на урбана опрема.


Сеп 5, 2012

Три години од бродската несреќа

Денеска се навршја три години од бродската несреќа во која загинаа 15 бугарски туристи.


Сеп 5, 2012

Кој се токми за првата фотеља во ЈП „КОмуналец“

Кој се токми за првата фотеља во ЈП „КОмуналец“? Деновиве ова прашање се врти меѓу охриѓани. ТВМ побара одговор.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top