Сеп 18, 2012

„Охридското котле“ експресно испразето на ГАТУС 2012

Нашите ученици се вратија со три сребрени медали од овие гастрономско-туристички средби во Словенија.


Сеп 17, 2012

„Крија Јога“ пристигна во Македонија

„Крија Јога“, внатрешен мир или нов начин на живеење.


Сеп 17, 2012

Ќе замине ли постоечкиот пат Охрид – Св. Наум конечно во историјата?

Агенцијата за државни патишта веќе потпиша договор за изработка на проектна документација, со Друштвото за инженеринг и консалтинг „Чакар Партнерс“ од Скопје.


Сеп 17, 2012

Добредојде и со среќа на новите студенти-почна академската година

Денес охридските високообразовни установи го одржаа првиот академски час.


Сеп 17, 2012

Булеварот Железничка ќе зазелени

Хортикултурна инвазија, есенва, се највува врз бројни парковски површини во градот. 


Сеп 15, 2012

Упад во стан

Синоќа неколку минути после полноќ, на улицата Карпош Војвода во познатата социјална зграда, лице добро познато на полицијата влегло во стан и на сопственичката и  одзел пари, документи, пасош, возачка исправа и лична карта.


Сеп 15, 2012

Граѓаните сакаат соларна енергија ама немаат пари за инвестирање

Само тројца охриѓани добиле субвенции за вградување на соларна енергија во нивните домови.


Сеп 15, 2012

Отпочна циклусот „Политичка академија 2012 година“

Во Охрид два дена ќе има политичко предавање на тема „Политичка организација и комуникација на модерна народна партија“.


Сеп 15, 2012

Втора етапа од проектот на младинската организација УФУК

Младинската невладина организација УФУК од Македонија ја реализираше втората етапа од проектот „100 години од Балканските војни“.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top