Skip to main content
Мар 23, 2011

Популарната актерка Елизабет Тејлор почина утринава на 79 години. Веста за смртта ја кажа нејзиниот син Мајкл Вилдинг: „Секогаш ќе бидеме инспирирани од нејзиниот траен и неизмерен придонес кон светот“.


Фев 7, 2014

Проблемот со недостиг на одделенски наставник во подрачното училиште “Григор Прличев“ во село Рача е надминат и решен согласно сите законски прописи и норми.


Мар 20, 2010

Во свидетелствата на учениците ќе се впишуваат резултатите од екстерното тестирање, кое од следната учебна година ќе се спроведува во сите основни и средни училишта. Ова е дел од измените што се воведени во Законот за основно и средно образование, што вчера ги соопшти ресорниот министер Никола Тодоров.


Фев 6, 2014

Според директорот на Агенцијата за катастар на недвижности,  Славче Трпески, дигитализацијата ќе придонесе за скратување на рокот за запишување на правата на недвижностите, ќе овозможи издавање копија од катастарски планови на шалтер исто како имотни листови, како и дефинирање на стандарди за изготвување на дигитални геодетски елаборати, олеснет пристап до дигиталните катастарски планови на ниво на целата држава.


Јун 30, 2009

Узурпиран просторот пред Центар за култура и училиштето Браќа Миладиновци во Струга.


Фев 7, 2014

ОУ “Григор Прличев” со низа активности, меѓу кои и синоќешната свечена приредба, го одбележа патрониот празник во слава на преродбеникот и поетот од крајот на 19-ти век Григор Прличев.


Ное 20, 2008

Фудбалската репрезентација на Македонија синоќа загуби од репрезентацијата на Црна Гора со 2:1. За Црна Гора головите ги постигнаа Џудовиќ во 24 минута и Јоветиќ од пенал во 33 минута, додека за Македонија голот го постигна Горан Попов во 85 минута.


Апр 7, 2021

Се модернизира Специјалната болница за нефрологија Струга. Болницата е опремена со нов дигитален рентген апарат и апарат за молекуларна дијагностика за брзо дијагностицирање на вирусни и бактериски заболувања. Годинава  болницата  ќе започне  со правење на бубрежни биопсии.   Единствениот предизвик  им е   воведување трансплантација.


Фев 6, 2014

Велат дека е добро да се знае како да се реагира во ситуации кога треба да се укаже прва помош.