Skip to main content
Апр 5, 2021

Затворено струшкото ОУ “Браќа Миладиновци“ поради корона

Од денеска нема настава со физичко присуство поради голем број заразни вработени наставници и технички персонал. Нема инфицирани помеѓу учениците. Децата наставата ќе продолжат да јаследат он лајн.


Јан 20, 2014

Двојна среќа за фаќачот на крстот, Петар Рупески-денес го фати и бурето со црвено вино

Охрид втор ден дише во духот на еден од најголемите христијански празници, Богојавление-Водици. Денес  на „Денот на рибарите“ се одржа и традиционалото фрлање на бурињата со вино.


Јул 16, 2014

И во политиката има изненадувања

Шест недели од основањето на партијата а победи на избори


Јан 20, 2014

Пастрмката се враќа во Охридското Езеро

Се подобрува состојбата и со рибниот фонд на белвицата, крапот и плашицата. Концесионерот на Охридското Езеро „Пастрмка 2012“ задоволен од досега собраните колични икра од почетокот на вештачкиот мрест.


Јан 19, 2014

(ФОТО) Атмосферата за Водици 2014

Атмосферата за Водици 2014 низ фотографии


Мар 14, 2011

Талентираните мисици од Свитвотер

На традиционалниот фестивал на змии-звечарки во Свитвотер (Sweetwater) новата мисица ја презема тијарата (дијадемата) дури откако ќе покаже дека знае да ….


Јан 18, 2014

(ФОТО) хор “Св. Злата Магленска“

Со хорot “Св. Злата Магленска“ се запоцна духовното славење на Водици 2014


Мар 15, 2010

Цукалис: Можно решение „Нова Македонија“ или „Помлада Македонија“

Јас не би очекувал каква било било промена на грчките позиции за главните прашања, можеби единствено се наѕира можност за компромис во прашањето за името на Поранешна Југословенска Република Македонија


Јан 18, 2014

Врачена Светската награда за хуманизам 2014

Градоначалникот на Охрид, Никола Бакрачески вечерва во куќата на Уранија на лауреатот бугарскиот академик Светлин Русев му ја врачи Светската наградна на хуманизмот за 2014 год.