Skip to main content
Јун 25, 2013

Со здружени сили до европски пари

Охрид, Струга и Поградец преку заеднички  проекти ќе влечат европски пари.


Фев 27, 2009

Младите стружани ќе се соединат да го исчистат градот

Засрамени се како што велат од  лошата еколошка глетка на Струга.


Мар 9, 2021

644 санкции за неносење маска

Во текот на изминатото деноноќие (08/09.03.2021) на територијата на Република Северна Македонија, по однос на мерката за носење лична заштита на лице, регистрирани се 644 прекршоци.


Јун 25, 2013

Дечињата од градинката „Јасна Ристеска“ ги откриваа убавините на шахот

Тие денес учеа како да ги местат фигурите, но и како да ги движат по шаховската табла.


Јун 2, 2014

Пет најатрактивни европски работодавачи

“Universum” ги претстави најатрактивните европски работодавачи за 2014 година


Јун 25, 2013

Охридските училишта задоволни од резултатите од екстерното тестирање

Охридските училишта задоволни од резултатите  од екстерното тестирање.


Јун 25, 2013

Локалната ќе продолжи со изградба на кружни текови, но во помал број

Продолжува реализацијата на акционит план, за регулирање на сообраќајот во нашиот град со изградба на кружни текови.


Дек 11, 2009

Хери Џенкинс во посета на Македонија

Претседателот на Претставничкиот дом на Парламентот на Австралија, Хери Џенкинс од денеска ќе престојува во официјалната посета на Република Македонија.


Јун 24, 2013

Голема показна вежба за спасување на давеници на старото пристаниште во Охрид

Специјалните тимови покажаа дека се подготвени за делување во секакви ситуации.