Skip to main content
Апр 5, 2021

Седум охридски села се снабдуваат со нехлорирана вода од селските водоводи

Жителите од Куратица бараат управувањето со селскиот водовод да го преземе ЈП Водовод, а од таму инфомираат дека за тоа нема економска исплатливост. Трајно решение гледаат во каптирање на Свинишките извори и изградба на цевковод со кој ќе се снабдуваат со вода жителите од селата и од градот.


Јан 17, 2014

Антички и Долни Сарај ќе добијат кров

 Антички и Долни Сарај  ќе добијат кров.


Јул 15, 2014

Бонбоњерата на Forrest Gump во швајцарски раце

Трендот на историски спојувања и превземања продолжува


Јан 16, 2014

Охриѓани уште триесетина дена ќе можат да уживаат во лизгалиштето

Уште триесетина дена охриѓани ќе можат да уживаат во новата забавна содржина на охридскиот плоштад, градското лизгалиште.


Јан 16, 2014

До болницата Св Еразмо, без сигнализација по стариот пат

Регионалниот пат Охрид – Струга или како што охриѓани и стружани милуваат да го кажат стариот пат покрај езеро, е запоставен. Покрај лошата патна инфраструктура, овој патен правец ги нема потребните сообраќајни патоказни табли ниту пак е осветлен. Впечатокот на јавноста е дека надлежните  треба да посветат повеќе внимание бидејќи овој пат води до реномираната Специјална болница за ортопедија и трауматологија Св Еразмо.


Мар 12, 2011

Стареете ?!

Сите старееме, но некои од нас стареат грациозно и со стил. Еве неколку совети како да стареете со помалку брчки.


Јан 16, 2014

Никола Љушкоски три години живее без електрична енергија

Никола Љушкоски три години живее без електрична енергија.


Мар 13, 2010

Владата ќе ја олабави казнената политика

Најдоцна за две недели Владата ќе излезе со првичните предлози за ублажување на казнената политика за да се подобри бизнис-климата во земјата. Ова е заклучокот од вчерашната дебата на која власта ги седна на иста маса инспекторите и бизнисмените и ги соочи нивните аргументите.


Јан 15, 2014

Институтот за социо-културна антропологија ќе става научен печат на христијанскиот празник Водици

Основната заложба на организаторите на конференцијата е резултатите од овие истражувања да се стават во туристички цели.