Skip to main content
Јун 21, 2013

Охрид домаќин на манифестацијата „Ден на Езерото“

Бакрачески, Села и Шкембиј порачаа дека заеднички ќе направат се, за заштита на Охридското Eзро.


Фев 25, 2009

Струшкиот совет утре заседава за последен пат

Стружани задоволни од досегашната работа на советниците. Од новиот совет, очекуваат да носи одлуки  во интерес на сите граѓани.


Мар 8, 2021

Основците од Григор Прличев упатија честитка на оргинален начин за Денот на жената

Основците на посебен начин упатија честитка до сите жени по повод Интернационалниот ден на жената 8 -ми Март. Ученицитe заедно со своите родители од  го честија празникот со  видео проект  насловен „Жената е..“ Во реализација на видео проектот учествуваа родители/старатели од различни професионални профили и учениците од 1 до 9 одделение.  


Јун 21, 2013

Охрид знае како да се промовира

„Денот на езерото“ е манифестација на која, хотелиерите, угостителите и туристичките работници можат да ги покажат и понудат своите производи. Неколку штандови на градскиот плоштад Св Климент Охридски, денес на одбележувањето на Денот на езерото имаа таква можност.


Јун 1, 2014

Анонимен богаташ дарува пари

Доброчинител остава траги кои водат до плика со пари


Јун 21, 2013

Фиќо од Италија, на грaдскиот плоштад во Охрид

Олтајмерите уште се нарекуваат и безвременски автомобили. Тие никогаш не го губат стилот, а на одбележувањето на Денот на езерото, еден таков олдтајмер марка фијат фиќо беше паркиран на градскот плоштад. Со него од Падова, допатува италијанецот Џорџо Андриан.


Јун 21, 2013

Армијата на Република Македонија, поблиску до охриѓани

Во рамките на проектот „ АРМ поблиску до граѓаните“, синоќа Воениот оркестар на армијата изведе едночасовен концерт на плошатдот кај стариот чинар, додека Гардискиот батаљон на АРМ, ја  демонстрираше високата строева извежбаност во работа со пушка.


Дек 9, 2009

Светски ден на борба против корупцијата

Светскиот Ден за борба против корупцијата 9-ти декември ќе биде одбележан со неколку настани и во Македонија.


Јун 21, 2013

Дванаесетто издание на натпреварот „Охридски бисери

Прекрасен завршен концерт на натпреварот на млади музичари „Охридски бисери“ 2013.