Skip to main content
Јун 20, 2013

Велосипедска трка за хумани цели

Велосипедскиот караван на кружната тура околу Охридското Езеро, која традиционално се вози по повод „Денот на езерото“, годинава ќе ја предводат тројцата градоначалници на Охрид Струга и Поградец.


Фев 20, 2009

Избегнат меѓуграѓански инцидент во Струга

Група револтирани стружани го препречија одржувањето на граѓанската дебата за „Европска Македонија“.


Мар 8, 2021

Се проширува модуларната болница во Охрид

Викендов пристигнаа уште 9 контењери со што капацитетот на модуларната болница ќе се наголеми на вкупно 55 легла. Исто така се чека и поставувањето на централното снабдување со кислород на објектот.


Јун 19, 2013

Охридските психолози откриваат поразителна статистика

Охридските психолози откриваат поразителна статистика. На децата од 7-12 години најважен им е надворешниот изглед. Струќните лица апелираат до родителите на своите деца да им ја потенцираат важноста на моралните и етичките вредности. На денешниот прес во Црвен Крст покрај сознанијата за психичкото здравје на охриѓанчињата, беа презентирани и податоци за оралното здравје.


Јун 1, 2014

Научниците успеале да покажат дека Ајнштајн згрешил?

Голем чекор во квантното телепортирање


Јун 19, 2013

Од 01 јули започнува со работа школата за пливање „Делфина 2012 год.“

И годинава охриѓани можат да учат да пливаат во школата за пливање „Делфина 2012“.


Јун 19, 2013

Првата „Бела ноќ“ Охрид ќе ја доживее на 6-ти јули

Хотелско-угостителските капацитети во градов вечерта на шестти јули ќе работат до раните утрински часови, а своите услуги на туристите ќе им ги нудат по намалени цени од десет до триесет насто.


Дек 8, 2009

Македонија го празнува Свети Климент Охридски

Македонија во вторник го празнува „Свети Климент Охридски“ во чест на основачот на Охридската архиепископија, основоположникот на охридската книжевна школа и творецот на кириличното писмо, Свети Климент.


Јун 19, 2013

Стоп за самоволниот однос на охридските таксисти

Стоп за самоволниот однос на охридските таксисти.