Skip to main content
Јун 7, 2013

Реакција од кабинетот на Градоначалникот

По изјавата дадена од страна на Зоран Заев, претседателот на СДСМ, веднаш реагираа од Кабинетот на Градоначалникот


Фев 11, 2009

Струшките спортисти со светски успеси на гости кај градоначалникот

Му ги кажаа досегашните достигнувања, потенцираа оти успесите би биле поголеми, доколку се добро финансиски подкрепени.


Мар 3, 2021

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот најавува втор дел од кампањата „Дома си е дома“


Ветуваат промоции и на странските пазари. Во туристичката сезона 2021 година се очекува сепак поголем процент домашни гости да летуваат на охридското крајбрежје.


Јун 7, 2013

Заев: Да ја спуштиме топката

Охридските социјалдемократи шиканирани и под голем притисок во институциите на локално ниво каде што работат, обвини претседателот на СДСМ Зоран Заев, на денешната негова работна посета на Охридскиот огранок на партијата.


Мај 28, 2014

Плаќаат да се гласа против независност

Секој граѓанин побогат за 1400 фунти


Јун 7, 2013

Слатинско Езеро пред еколошка катастрофа

Нивото на водата на оваа вештачка акомулација од 9 се спушти на еден метар. Од здружението на рекреативни риболовци од Охрид, најавија спас на рибниот фонд со негово изловување, кое ќе се изведе во текот на утрешниот ден.


Јун 7, 2013

Oд понеделник ќе се знае судбината на пристанишетето спроти хотелот Палас

Стручен тим од локалната самоуправа ќе го разгледува деталниот урбанистички план за крајбрежјето.


Дек 1, 2009

Министерот Бесими на конференција на WTO

Министерот за економија Фатмир Бесими ќе учествува на седмата министерска конференција на Светската трговска организација, која ќе се одржи во Женева, Швајцарија.


Јун 7, 2013

Mеморандум за соработка помеѓу СРЦ „Билјанини извори“ и ЈДУ „Јасна Ристеска“

Mеморандум за соработка помеѓу СРЦ „Билјанини извори“ и ЈДУ „Јасна Ристеска“.