Skip to main content
Јан 7, 2011

За само пет дена работа, Дастин Хофман ќе добие неверојатни 7,5 милиони долари. Толку е цената која тој ја побара и доби од продуцентитена филмот Little Fockers.


Сеп 20, 2013

Локалната самоуправа им го покажа патот на десетте охридски семејства, како да си го решат проблемот со едно од најважните животни прашања, стамбеното. ТВМ вчера ја објави нивната сторија, во која тие се пожалија дека стравуваат за безбедноста на своите животи поради лошите услови за живот.


Фев 1, 2010

Нема место за хомосексуалците во новиот закон за недискриминација.


Сеп 20, 2013

Долгогодишните заложби во градов да се отвори средно музичко училиште конечно ќе се реализираат. Од наредната учебна година сите оние кои ќе сакаат да го родолжат своето музичко образование тоа ќе можат да го направат во Охрид. Голем е интересот на учениците за музичка наобразба.


Апр 7, 2009

ПЕИ до ДИК ќе достави приговори за 22 избирачки места.Сеп 26, 2008

Светската ракометна федерација (ИХФ) ги објави судиските двојки кои ќе ја делат правдата на претстојното Светско првенство за мажи, што ќе се одржи во втората половина на јануари идната година во Хрватска.


Мар 22, 2021

Се пласираат  лаги и непроверени информации за работата на ЈП Колекторски систем, рече Владимир Алексијоски на денешната прес конференција. Не се точни обвинувањата  дека цената на услугата за колектор е двојно повисока и дека има нови вработувања, кажа Алексијоски.


Сеп 20, 2013

Кристијан Џамбазовски нов директор на Агенцијата за развој и поддршка на туризмот.