Skip to main content
Јан 6, 2011


Погледнете како изгледа заледена кинеска бајка тешка стотици кубни метри снег.


Сеп 19, 2013

Соединување на каменот со дрвото. Ова е мотивот на втората самостојна изложба на Анета Вршкоска Јованоска. Таа вели дека уметноста продолжува да живее во нејзе и ќе твори и во иднина. Дел од експонатите на оваа изложба ќе бидат продадени, а средствата ќе бидат наменети за хуманитарни цели.


Фев 1, 2010

Во Вашингтон денеска ќе се одржи премиера на филмот „Име си е име”,посветен на спорот за името со Грција.


Сеп 18, 2013

Да се биде просветен работник одсекогаш било благородна професија. Ова важи двојно повеќе за дванаесетте учителки кои далечната 1964та година, го напуштаат родниот Охрид и заминуваат да предаваат во малото село Папрадник, дебарско.


Апр 6, 2009

Според неофицијални информации од ОИК, Рамиз Мерко доби уште еден мандат.

 

 


Сеп 18, 2013

Ќе се реконструира или дислоцира Здравствениот дом во Охрид? Ова дилема сеуште постои, а се чека да ја разреши Министерството за здравство. Охриѓани со поделени мислења.


Сеп 26, 2008

Во недела ќе се вози првата трка во историјата на Ф1, ноќе!


Мар 22, 2021

Владата на Република Северна Македонија на денешната 56-та седница, по препорака на Комисијата за заразни болести, донесе одлука да биде продолжена актуелната мерка за забрана и посебен режим на движење на граѓаните на целата територија на државата.


Сеп 18, 2013

Финални подготовки на тим од Црвениот Крст за државното првенство по Прва помош.