Skip to main content
Јан 3, 2011

Како што се менуваат трендовите во облеката, така секоја година се менуваат и трендовите на најпожелна големина на женски гради. Според истражувањата направени врз основа на навиките при купување градници, 2011-та ќе биде година на мали гради.


Сеп 17, 2013

Се подготвува теренот за снимање на играно документарен филм за Светите Климент и Наум.


Јан 30, 2010

Македонското министерството за земјоделие во сабота ќе ја презентира програмата за рурален развој за 2010 година.


Сеп 17, 2013

Во Општата болница денес за прв пат беше изведена лапараскопска интервенција.


Апр 6, 2009

Мирни, но не и фер избори. Од ПЕИ не се задоволни како помина изборниот процес во Струга.


Сеп 17, 2013

Заводот за заштита на спомениците на културата и Музеј Охрид ќе врши археолошки истражувања на двата евидентирани локалитети во Љубанишко Поле. Од Локалната самоуправа од Охрид, не веруваат дека активностите би значеле одлагање на реализација на планираниот проект на Субрата Рој во Љубаништа.


Сеп 25, 2008

Фудбалерите на Реал го совладаа Спортинг од Хихон со резултат 7:1, во натпревар од четвртото коло од шпанската Примера.


Мар 22, 2021

Група на 26 невладини организации, здруженија на граѓани и високообразовни институции кои се залагаат за заштита на животната средина, во соработка со Државниот инспекторат за животна средина (ДИЖС) формираа Граѓански инспекциски совет (ГИС).


Сеп 16, 2013

Министерката за култура, Елизабета Канческа-Милевска смета дека со отворањето на овие сувенирници, секој турист ќе има можност да понесе еден автентичен спомен од посетата на Охрид.