Skip to main content
Сеп 13, 2013

Вкусни македонски национални специјалитети подготви кујната на ФТУ, за гостите од меѓународната конференцијата за ИКТ технологија од образованието. Од Факултетот најавуваат дека од 1 ви октомври нивното бифе ќе проработи и за комерцијални потреби.


Јан 1, 2011

Славните личности секогаш се менуваат. Во нивните измени доста помагаат фотошопот, пластичната хирургија, стилистите и шминкерите. Некои ѕвезди се изменуваат до тој степен што некогаш неможеме ни да ги познаеме.


Сеп 13, 2013

 Од ТЛЕР аплицираа со 12 проекти кои се доставени до различни фондации и институции и за кои очекуват да добијат половина милион евра. За прв пат оваа година аплицираа и со проекти за рурален развој.


Јан 29, 2010

Евентуалниот увоз на возила постари од 10 години ќе има негативни ефекти врз граѓаните и државата.


Сеп 13, 2013

Во ситуации кога треба да се донесе одлука за многу кратко време, одлука која ги засега и правата на други лица, а која се однесува на моменти кои можат да влијаат и на сопствениот живот,  тука на сила стапуваат законските и морални рамки, во кои правата на одговорното лице и неговиот личен избор нема да дојдат во конфликт со она што е приоритет на државата во даден момент.


Апр 3, 2009

Со оваа порака Рамзи Мерко, ги повика граѓаните да застанат зад неговата кандидатура.


Сеп 13, 2013

Иновациите во образованието тема на Меѓународната конференција „ИКТ Иновации 2013 “, која се одржува во Охрид.


Сеп 23, 2008

Тешкиот пораз на актуелниот шампион „Баерн“, против Вердер од 2:5, во петтотo коло на Бундеслигата, ги разлути навивачите на баварците.


Мар 22, 2021

Во седиштето на УНЕСКО во Париз, Франција, денеска во 16:00 часот ќе се одржи настан во чест на 100-годишнината од раѓањето на великанот на македонската култура Блаже Конески, јубилеј кој е дел од календарот на важни меѓународни јубилеи на УНЕСКО.