Skip to main content
Сеп 11, 2013

Охридските пензионери ќе добијат огревно дрво до крај на септември. Тие нема да се заложници на недоразбирањата кои и годинава се провлекуваат помеѓу Здружението на пензионери на Охрид и Дебрца и Јавното Претпријатие Македонски Шуми


Апр 2, 2009

Од ВМРО ДПМНЕ велат подржуваат личност а не политичка партија.


Сеп 10, 2013

Од Фондот за здравствено осигурување предупредуваат дека доколку тоа не го направат до 1 Ноември, ќе ги остават своите вработени без сини картони.


Сеп 22, 2008

Кошаркарската репрезентација на Македонија после десет години пауза се враќа на Европското првенство во кошарка.


Мар 22, 2021

Ковид – 19 сериозно ги засега дијабетичарите бидејќи тие иако не се разболуваат почесто во споредба со општата популација сепак, во случај на инфекција, развиваат потешки форми на болеста кои може да завршат и со смртен исход. Кај пациенти со дијабетес кои се инфицирани со Sars-CoV-2 неопходно е почесто да се контролира нивото на шеќер во крвта, гликемиската терапија да се прилагодува на дневна база и пристапот во лекувањето да биде во зависност од тежината на болеста.


Сеп 10, 2013

Јане Петков, човекот Амфибија успеа во својата намера.


Јун 20, 2014

Силен дожд и поплава го погодија градот Варна


Сеп 10, 2013

Денес на 93 годишна возраст почина Вангел Деребан, еден од најпознатите македонски филигранисти.


Сеп 10, 2013

Охридските пензионери по трет пат државни прваци на Пензионерската спортска олимпијада. Нивниот потврден успех се должи на големиот ентузијазам кој владее кај нив и желба да се спортува во поодмината возраст, со цел да се одржат во кондиција, а резултатите сами по себе доаѓаат.