Skip to main content
Сеп 7, 2013

 „Звуците на длетото“  изложба посветена на  12 охридски  резбари.


Јун 18, 2014

Пивото со помалку калории од сок од портокал


Сеп 7, 2013

Дворот на едно училиште е неговото лице. Тој треба да биде пријатно катче за сите, вели директорот на ОУ Христо Узунов. Затоа вработените во училиштето заедно со родителите ќе инвестираат труд и пари, дворот да стане цветна градина.


Сеп 7, 2013

Во врска со прилогот емитуван на нашата телевизија на 05.09. 2013 под наслов „Драма на сред чаршија во Охрид“, до нашата редакција пристигна демант од комшиите кои беа повикани од страна на Мишеви. Имено дента нашата екипа направи обид да ја консултира и втората страна но не ги затекнавме дома.


Јан 22, 2010

Љубе Трпески, екс гувернерот на Народна банка, доцна синоќа бил пуштен на слобода од затворот Идризово.


Сеп 6, 2013

Се снима документарен филм за Охридското востание.


Апр 1, 2009

Идните градоначалници препорачливо е да почнат со работа од руралните средини.


Сеп 6, 2013

По повод 8 ми септември Денот на државноста и годинава по 27 пат ќе се одржи интернационалниот атлетски маратон. Скромниот награден фонд е причина што бројот на пријавени натпреварувачи е мал, сметаат од организациониот одбор.


Сеп 19, 2008

Фудбалерите на Брен и Калмар ги приредија најголемите изненадувања во првите натпревари од првото коло на купот на УЕФА.