Skip to main content
Јан 21, 2010

Балканот паѓа во втор план на шпанското претседателство со ЕУ, иако е меѓу приоритетите.


Сеп 4, 2013

Сегашниот раководител на секторот за ТЛЕР, Ѓоко Апостолоски вели дека тие ќе бидат ставени во употреба но дури по завршувањето на анализата на техничката состојба на пунктовите и причината поради која тие не функционираат.


Мар 30, 2009

Полицијата ги идентификува лицата  кои ја иницираа тепачката пред три дена во Струга.


Сеп 4, 2013

Дивите депонии повторно никнуваат во делови од градот. Тоа е резултат на несовесното однесување на граѓаните убедува првиот човек на ЈП Охридски Комуналец Елена Скрческа.


Сеп 17, 2008
Шпанскиот спортски весник „Marca“ ја пренесе изјавата на Џиџи Корбета, човекот на „BMW“ задолжен за односите со шпанските медиуми, кој призна дека преговорите со фернандо Алонсо се во тек…

Мар 19, 2021

Општина Охрид од 20.03.2021 година (сабота) ќе започне со градежни активности за реконструкција на дел од улицата „Јане Сандански“ на потег од кружната крстосница со булевар „Туристичка“ до кружната крстосница со улица „Сирма Војвода /Даме Груев“.


Сеп 4, 2013

Тегла ајвар колку килограм месо. Овој наш традиционален специјалитет годинава скапо ќе не чини. По се изгледа се помалку ќе го има на нашите трпези.


Јун 17, 2014

Каде исчезнува приватноста?


Сеп 4, 2013

Агентите за недвижности бараат побрза урбанизација на потегот Билјанини извори – Пештани.