Skip to main content
Дек 15, 2012

Оживејте ја празничната магија

Иванка и Бруно Гигер во дворот на нивната семејна куќа  во населбата Радојца Новичиќ направија магична новогодишна  атмосфера.


Дек 14, 2012

Повеќе од една недела без струја во 21 век

хридските села oтсецепени од цивилизација.


Дек 14, 2012

Охриѓани за Нова година нема да патуваат во странство

Охриѓани за Нова година нема да патуваат во странство. Мал е бројот на оние кои можат да си дозволат такво задоволство. Плиткиот џеб, а и немањето традиција се главни причини за тоа.


Дек 14, 2012

Занаетчиите, калфите и Законот за образование

Поголемиот број од занаетчиите се судираат со законскa пречкa која ги оневозможува да примаат ученици да учат занает.


Дек 14, 2012

Ќе се гради игралиштето под тенда

Балон игралиштето во дворот на О.У. Григор Прличев сепак  се гради.  Откако првичниот договор за негова изградба беше спогодбено раскинат, сега од локалната велат дека постапката била само привремено стопирана. Реализацијата продолжува а инвеститорот е ист, фирмата дооел Фудбал 2010, информираат од секторот за образование при локалната.


Дек 13, 2012

Охрид ќе добие најсовремена болница

Охрид ќе добие најмодерна болница ,не само во Македонија туку и пошироко.


Дек 13, 2012

Каде за Нова година?

Охрид полека се подготвува за дочекот на најлудата ноќ.


Дек 13, 2012

Локалната без греење

Локалната самоуправа во Охрид остана без греење. Причина, Министерствата на државните подрачните единици не го почитуваат меѓусебнит договор со охридската локална.


Дек 13, 2012

Пререгистрација на невработени

Нов начин на евиденција на невработените лица. Од 21 декември годинава сите невработени лица се должни да се пререгистрираат и тоа во две групи, активно вработување и не активно. Целта е да се добие појасна и попрецизна слика за бројот на невработени кои активно бараат работа.