Skip to main content
Мар 18, 2021

Жителите од очекуваат подобра патна мрежа за селата Куратица, Плаќе, Завој, Свиништа и автокампот Љубаништа. 


Авг 30, 2013

Села и Тимотеј по средбата, без решение за проблемот со изградба на црквата во Октиси.


Јун 17, 2014

PayPal присутен во девет нови држави


Авг 29, 2013

Се гланцаат училиштата за почетокот на школската година.


Авг 29, 2013

Младите се поретко се одлучуваат за многудетно семејство.


Јан 15, 2010

Ниту еден од политичарите кој беа во првата група чии досиеја ги проверуваше Комисијата за верификација на фактите, не бил соработник на тајните служби.


Авг 29, 2013

Новата учебна година радост за првачињата, финансиски шок за родителите. Тие ќе треба да одвојат добра сума од својот буџет за да го опремат своето прваче. ПО книжарниците веќе се чуствува предучилишната еуфорија.


Мар 28, 2009

Разговорите во Полициската станица се обавени во присуство на родителите на учениците. На разговори ОВР Струга дополнително повика  уште две лица со цел расветлување на околностите кои што претходеле на тепачката, рече портпаролот на СВР Охрид, Стефан Димоски.


Авг 28, 2013

Денес се празнува големиот христијански празник- Успение на пресвета Богородица.  Црквата „Света Богородица“ Каменско беше претесна да ги прими сите верници кои дојдоа да и оддадат почит на мајката божја. Овој празник е многу значаен велат верниците, па во минатото многу момчиња и девојки токму на овој ден го кажале своето судбоносно да.