Skip to main content
Јун 17, 2014

Повеќегодишни припреми за првата приватна авиокомпанија


Авг 28, 2013

Се изработува физибилити студија за гасификација на Р Македонија.


Авг 27, 2013

Изминативе неколку години, јавноста беше сведок на неколку граѓански иницијативи, кои беа покренати за најразлични прашања и постигнаа која позабележителен, која помалку забележителен успех.


Јан 15, 2010

Македонскиот премиер Никола Груевски во петок во Брисел треба да оствари средба со  генералниот секретар на НАТО, Андерс Фог Расмусен.


Авг 27, 2013

Охриѓани незадоволни од такси превозот во градов. Од локалната велат дека прават напори да се стави ред во оваа сфера, но дека работите одат бавно. Сепак, има подобрување од минатото лето, тврдат од таму, пред се поради некои активности кои беа спроведени на почетокот на сезоната.


Мар 27, 2009

Овој пат инволвирани се два класа од гимназијата „Ибрахим Темо“. Засега не е познат мотивот за инцидентот.


Авг 27, 2013

Градоначалниците од Југозападниот планскиот регион  се состанаа во Охрид.


Сеп 12, 2008

Џанфранко Зола е новиот тренер на „Вест Хем“ за која функција потпиша договор на три години.


Мар 18, 2021

Напредок има, но сеуште сме далеку зад Европските земји во примената на медијацијата при решавање на споровите. Во последните 5 години со посредство на медијација најмногу решени спорови имало во делот на работните односи.