Skip to main content
Сеп 26, 2012

Охридско ЕМО не го дава својот имот

На имотот на АД ЕМО Охрид нема простор за изградба на фабрика за рециклирање на отпад. ЈП „Охридски Комуналец“, нека си гради во атарот на својот двор, порача извршниот директор на ЕМО, Зоран Филоски.


Сеп 26, 2012

Државaта ќе се справува со медицинскиот отпад

Покрај неговото одлагање во депонијата Дрисла, овој вид опасен отпад да се уништува децентрализирано, предлагаат од Министерството за здравство.


Сеп 26, 2012

Уметничката страна на шишарките

Несекојдневна изложба на слики изработени од шишарки.


Сеп 25, 2012

Младината се едуцира како да препознае и да пријави семејно насилство

Граѓаните се повеќе се охрабруваат да пријават семејно насилство, но во нашиот град нема шелтер центар ниту СОС линија.


Сеп 25, 2012

Општините треба да спроведат трето доплонително прскање против комарци

Општините во Македонија треба да спроведат трето дополнително запрашување против комаци.


Сеп 25, 2012

Општинските средни училишта без дефектолози

Децата со интелектуална попреченост по завршувањето на основното се вклучуваат во средното образование.


Сеп 25, 2012

Охриѓани, заменете ги возачките дозволи

Истекува рокот за замена на старите возачки дозволи со нови биометриски.


Сеп 25, 2012

„Македонија во Втората светска војна“

Прво претставување на најобемната историска хронологија  „Македонија во Втората светска војна“.


Сеп 24, 2012

Од октомври „Детски час за приказни“на англиски јазик

 Децата  на возраст од  4 до 7 години ќе имаат можност и ова есен да посетуваат  „Детски час за приказни“.