Skip to main content
Сеп 27, 2012

По пресс конференцијата на ОК на ВМРО ДПМНЕ стигна и реакција од кабинетот на градоначалникот Александар Петрески. Во реакцијата се вели:


Сеп 27, 2012

Обраснатиот парк во бршлен и грмушки зад Св. Софија, се чисти. Ќе биде пријатно катче за посетителите.


Сеп 27, 2012

Охрид по 24 пат ќе биде домаќин на староградските средби.


Сеп 27, 2012

Во очи на утрешната седница на совет Ок на ВМРО ДПМНЕ со нови обвинувања за работата на локалната самоуправа.


Сеп 26, 2012

Во градов се појави ново собиралиште на наркозависници и други извршители на малолетничка деликвенција. Од Свр Охрид велат дека досега кај нив не е пријавен ваков случај.


Сеп 26, 2012

Поплаките од пензионерите дека сеуште не им се испорачани дрвата за огрев, стигнаа до надлежните.


Сеп 26, 2012

Ангела, Катерина, Никола, Ема, Ева, Милан, Ѕвонко, Леа, Јован и Ирена се актерите аматери кои утревечер на сцената на Центарот за култура ќе ја одиграат преставата  „Погодете кој доаѓа на вечера“.


Сеп 26, 2012

На имотот на АД ЕМО Охрид нема простор за изградба на фабрика за рециклирање на отпад. ЈП „Охридски Комуналец“, нека си гради во атарот на својот двор, порача извршниот директор на ЕМО, Зоран Филоски.


Сеп 26, 2012

Покрај неговото одлагање во депонијата Дрисла, овој вид опасен отпад да се уништува децентрализирано, предлагаат од Министерството за здравство.