Skip to main content
Окт 24, 2012

Oд Здружението на приватните медиуми на Република Македонија (ЗПММ) започнаа со предвидените активности.


Окт 24, 2012

Процвета алга која не е специфична за овој период од годината. Научниците од Хидробиолошки завод, како причина ги посочуваат абнормалните временски прилики за овој период од годината, додакa пак риболовците бараат одговорност за она што му се случува на каналот.


Окт 24, 2012

Приказната се заплетка околу тоа чиј бил проектот, на Владата или Локалната.


Окт 24, 2012

Здружението „Богојавление“ интензивно се подготвува за манифестацијата „Водици 2013“. Со повеќе новини ќе се привлекуваат гости и надвор од земјава. Проблемите кои се појавија помеѓу членовите на здружението „Богојавление“минатата година се надминати и сега се функционира како што треба.


Окт 23, 2012

Во чест на нивното дело, локалната самоуправа, советниците и претставници од Сојузот на борци, положија свежо цвеќе пред спомен обележјата во градскиот парк.


Окт 23, 2012

Туристичката сезона 2012 за охриѓани и не била така црна и неуспешна, покажуваат најновите обработени показатели од инспекцијата за туризам.


Окт 22, 2012

Мирен протест во ЈУДГ 8 ми март“ – Струга.


Окт 22, 2012

Во околината на Охрид , поединци и фирми, домашни и странски, ќе можат да подигаат маслинарници, овоштарници, оранжерии, рибници, спортско рекреативни терени и да  развиваат  рурален туризам.


Окт 22, 2012

Ова се препораките кои произлегоа од обуката за планови за управување со културното наследство.