©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.

Охридски поетски бисер
Јун 25, 2022
Македонска литература

Охрид домаќин на Охридски поетски бисер

Манифестацијата има за цел меѓународна промоција на поетската реч, македонскиот јазик и македонската литература, градот Охрид и Македонија.

оптичари во хумана мисија
Јун 25, 2022
Хуманост

Оптичари од Португалија на мисија во Охрид

Посетата на Охрид е нивна четврта мисија во која поделија 20 очила на лица со ретки болести и други потешкотии. Се заблагодарија за гостопримството со зборовите „ Македонија и Охрид секогаш ќе останат во нашите срца“

Лабораторија Вевчани
Јун 24, 2022
Здравствен дом др светозар чочороски

Се надоградува биохемиската лабораторија во Вевчани

Се надоградува биохемиската лабораторија во Здравствениот дом Вевчани. Набавени се нови медицински апарати и извршена е надградба на лабораторискиот информативен систем. Постојано има реагенси за сите видови анализи, токму затоа зголемен е бројот на пациенти од целиот регион.

Депонија
Јун 24, 2022
Комунален отпад

Дебрца повторно мета на еколошки натрапници

Директно се загрозува правото на здрава животна средина како фундаментално граѓанско право, а Општина Дебрца поднесе кривични пријави до ОЈО и СВР Охрид и пријава до Државниот инспекторат за животна средина.

Јун 24, 2022
Национални шуми

Забрана за движење низ шуми

Движењето е дозволено само со писмено одобрение издадено од подружниците на ЈП „Национални шуми“. Забраната се применува заради превенција од шумски пожари.

Тврдина
Јун 24, 2022
Музика

Охридските убавини во новиот спот на Даниел Јовески

Овој аудио-визуелен перформанс очекувано побуди голем интерес и илјадници прегледи на социјалните мрежи.

Вело тура
Јун 24, 2022
Рекреација

ИПА Охрид со вело тура за вело патека Охрид Струга

Утре рекреативна вело тура Охрид-Струга-Радожда, во организација на ИПА Охрид. Стартот е во 8:30 часот од Градското пристаниште во Охрид.

Каменско
Јун 24, 2022
Меѓународна поетска манифестација

Охридски поетски бисер на 25-ти јуни

На 25-ти јуни со почеток во 13 часот во црквата „Успение на Пресвета Богородица“ – Каменско ќе се одржи „Охридски поетски бисер“.

Камена подлога
Јун 24, 2022
Јп нискоградба охрид

Санација на камена подлога на Климентов Универзитет

Денеска на улицата „Климентов Универзитет“ екипи на ЈП „Нискоградба“ Охрид вршат санација на камена подлога.
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top