Skip to main content
Јул 11, 2024
Вевчани
Третирањето на површините ќе биде изведено после 20:00 часот до раните утрински часови, само под добри временски услови поради ефикасно извршување на третманот.

Јул 11, 2024
свр охрид
Во несреќата таа се здобила со тешки телесни повреди, констатирани во Специјалната болница „Св.Еразмо” во Охрид.

Јул 11, 2024
свр охрид
Во делот на сообраќајот, на кеј „Македонија” и улиците „Абас Емин”, „Гоце Делчев” „Кирил и Методиј”, како и кај паркинг просторот кај „Горна Порта”, ќе биде забрането запирање и паркирање на патнички и други моторни возила.

Јул 11, 2024
Од утре па се до 20 август Охрид ќе биде центарот на музичко сценцките доживувања. Започнува 64 то издание на најреномираната културна манифестација фестивалот Охридско лето. Отворањето ќе го одбележи  грандиозен концерт на светски познатиот виолинист од Литванија Џулијан Рахлин.

Јул 10, 2024
Тој одговарајќи на новинарско прашање истакна дека во однос на автопатот Охрид – Кичево детектирани се бројни проблеми пред се експропијацијата и дислокација на приватни објекти.

Јул 10, 2024
.Од Јавното Претпријатие Водовод Охрид велат дека се запознаени со проблемот и дека работат на нормализирање на состојбата.

Јул 10, 2024
Средношколци и студенти се водечката работна сила во хотелско-угостителскиот сектор во туристички Охрид. Дефицитот на кадар го пополни генерцијата од 15 до 19 години, кои се сезонски ангажирани во кафулињата, рестораните и шанковите на плажите.

Јул 10, 2024
Тој, користејќи апликации за комуникација, на повеќе социјални мрежи се зачленувал во групи, во кои ширел содржина со детска порнографија, информираат од СВР Охрид

Јул 10, 2024
Д-р Шајн поднел неотповиклива оставка од функцијата директор на ЈЗУ Општа болница Охрид. Mенаџирање со установата го завршува на пола од 4 годишниот мандат со обезбедување за болницата донација вредна 6 милиони денари, најголема досега.