Skip to main content

Автор: Голабовски Крсте

Министерот Кралев го посети УИНТ „Св.Апостол Павле“

Post Views: 428 Министерот за образование Панче Кралев во посета на Унивирезитетот за информатички науки и технологии „Св.Апостол Павле“. Целта на посетата на министерот,  да се направи увид во резултатите од првиот уписен рок. Кралев позитивно изненаден од интересот кој идните студнети го покажуваат за оваа високобразовна институција. Тој истакна дека генерално оваа година интересот за изучување на техничките науки од страна на студентите во Македонија е навистина голем. Инаку Универзитетот „Св. Апостол Павле“ оваа година кадровски ќе биде засилен со уште тројца нови професори од...

Продолжи со читање