Skip to main content

Јул 10, 2020
источна македонија

Манипулативен наслов со сензационалистички тврдења

Текстот со манипулативен наслов „Црни вреќи со банкноти од 500 евра“ се појавија пред штабови на СДСМ низ Источна Македонија.

Јул 10, 2020
кодекс на новинари

Партискиот став мора јасно да се посочи

Текстот со наслов ,,СДСМ е вирусот кој треба Македонија да го победи”, демонстрира прекршување на членот 14 од Кодексот на новинарите.

Јул 10, 2020
комисија за заразни болести

Причина за разрешувањето на Зибери

Под маска на наводни професионални стандарди, Зибери е всушност казнет што соопшти како реално функционира Комисијата за заразни болести.

Јул 10, 2020
ковид 19

Противници на вакцина што (сè уште) не постои

По смртта на Илче Котевски, кој почина од Ковид-19, пејачката Тања Ксена Царовска со емотивен пост, каде изнесува неточни информации.

Јул 10, 2020
Лажни вести

Лажна е веста дека Ден Дончев е уапсен

Лажна е веста дека екс директорот на ФЗО Ден Дончев е приведен или уапсен. Дончев најави тужби доколку порталите не ја повлечат веста.

Јул 10, 2020
Лажни вести

Се атакува со сечени делови од аудио записи

Порталот Свест.мк објави аудио материјал во кој се слуша вжештена расправија и женски глас. Насловот е ,,Велес го тресе тежок скандал“.

Јул 10, 2020
лажни вести

Со порака на платно се манипулираат охриѓани

Рецензираме текст објавен на порталот Охрид24, под наслов: „(ФОТО) Охриѓани ги испратија Заев и Шекеринска“.

Јул 10, 2020
лажни вести

Tекст употребен за навредливи коментари

Рецензираме текст со тенденциозен наслов „Заевизмот“ го префатил и Сугарески“, објавен на порталот lider.com.