Skip to main content

Јул 9, 2020
македонско село

Употребата на „македонско“ не е забранета

Kандидатка за пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во објава на „Фејсбук“ ја „обвинува“ претходната власт за затворањето на комплексот „Македонско село“.

Јул 9, 2020
избори во македонија

Фотографија од празен штанд искористена за анти-кампања

Текстот со наслов „СДСМ се откажа од граѓаните, поставиле штандови на кои никој не доаѓа“, создава необјективна слика за предизборна кампања.

Јул 9, 2020
влез и излез во државата

Видео со мигранти му се префрлува на Спасовски

Во написот се тврди дека мигрантите влегуваат во земјава кога и како сакаат, а ова се темели на еден видео материјал.

Јул 9, 2020
капитална инвестиција

Заев ја посетил градинката во Штип

На објавената фотографија на сајтот, нема деца, а фотографираните се заштитени според препораките против Ковид 19.

Јул 9, 2020
лажни вести

Зибери е (не)партиски кандидат за премиер?

Зибери воопшто не е непартиски кандидат. Тој и неговото семејство со години користеле бенефиции за време на владеењето на ДУИ.

Јул 9, 2020
податоци ковид 19

Вест со тенденциозен коментар што дезинформира

Во текстот ја нема втората страна или конкретно официјално објавените статистички податоци во последниот неделен извештај на ИЈЗ.

Јул 9, 2020
лажни вести

Изјава искористена против политички функционер

Авторот ја искористил изјавата на Мендух Тачи и ја ставил во контекст, кој не е соодветен, за да оцрни политички функционер.

Јул 9, 2020
лажни вести

Сериозни обвинувања од наводна порака

Изнесени се експлицитни обвинувања на шефот на кабинетот на градоначалалникот на Струга, Дашмир Насуфи, без да се побара став од него.