Буџетот за 2010 пред Владата

Владата на седница денеска треба да го разгледа буџетот за 2010 година.

Владата на седница денеска треба да го разгледа буџетот за 2010 година.

логоСпоред најавите на вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески со буџетот нема да има зголемување на тековните расходи.

Со буџетот наредната година нема да има зголемување на платите во администрацијата, што може да се случи само доколку се остварат подобри економски резултати од тие што ги очекува Владата.

Очекувањата за наредната година се дека економскиот раст ќе биде во позитива, а според Меѓународниот монетарен фонд тој ќе достигне два проценти, а буџетскиот дефицит 2,5% од БДП.
{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top