Skip to main content

Државен натпревар во претприемаштво

Натпревар во претприемништво за средношколци на возраст од 15-18 години од средни стручни училишта ќе се одржи во сабота во десет држави, вклучително и Македонија.

menageri
менаџери

Натпревар во претприемништво за средношколци на возраст од 15-18 години од средни стручни училишта ќе се одржи во сабота во десет држави, вклучително и Македонија.


logoСтанува збор серија државни натпревари кои имаат за цел да ги поттикнат младите да ги користат сопствените креативни вештини за да ги подобрат сопствените можности за вработување и претприемништво.
Оваа есен, во натпреварите ќе учествуваат повеќе од 1000 учесници, на кои ќе им биде предочена задачата на која тие тимски ќе работат и ќе предложат креативно решение пред стручно жири.
Натпреварите ќе се одржат во 9 земји од Jугоисточна Европа- Азербејџан, Бугарија, Грузија, Ерменија, Израел, Македонија, Романија, Србија и Турција и во Велика Британија.
Организатори на настанот во Скопје се  Британскиот совет и Економското образование на млади менаџери.


{loadposition content9}