Skip to main content

Холандскиот министер за правда во Македонија

Холандскиот министер за правда на Холандија, Хирш Балин во понеделник треба да допатува во службена посета на Македонија.

Hirch Ballin
Хирш Балин

Холандскиот министер за правда на Холандија, Хирш Балин во понеделник треба да допатува во службена посета на Македонија.

Hirch BallinПредвидено е Балин да оствари средба со својот македонски колега Михајло Маневски и со министерката за внатрешни работи Гордана Јанкуловска.

Според најавите, гостинот од Холандија ќе оствари посета на Врховниот суд на Македонија и на затворот Идризово.{loadposition content9}