Skip to main content

Хуманитарен Дедо Мраз на мотор

Мото клубот Шарпланинци од Тетово на 23-ти декември за прв пат ќе организира хуманитарна акција “Дедо Мраз на мотор”.

 |  Маја Савиќ  | 
dedo mrazovci na motori
дедо мразовци на мотори

Мото клубот Шарпланинци од Тетово на 23-ти декември за прв пат ќе организира хуманитарна акција “Дедо Мраз на мотор”. Акцијата која ќе започне во 11 часот со собирање кај ресторанот Егеј (лоциран кај автобуската станица во Тетово) и донирање на поклони за дечињата со посебни потреби од О.У. Андреа Савески – Кикиш.
dedo mrazovci na motori
Поканата од клубот е отворена до сите љубители на моторциклите и сите оние кои сакаат да помогнат се добредојдени. Ова е прва ваква акција за Шарпланинци за која се надеваме дека ќе прерасне во традиција како онаа на МК Мечки во Куманово која ќе се одржи следниот ден.

{loadposition content9}