Skip to main content

МВР

Лични документи ќе можат да се подигнат денеска во сите отсеци за управни работи на МВР

Од МВР ги известуваат граѓаните дека сите барања за лични карти кои се поднесени до 3-ти мај 2024 година, се веќе изготвени.
 |  инфодеск  | 

За претседателските и парламентарни избори што се одржуваат денеска, Министерството за внатрешни работи (МВР) ги известува граѓаните дека Одделот за граѓански работи, односно сите отсеци за управни работи на оваа организациона единица при МВР ќе работат за издавање на лични документи со работно време од 08:00 до 19:00 часот. Од МВР ги известуваат граѓаните дека сите барања за лични карти кои се поднесени до 3-ти мај 2024 година, се веќе изготвени и граѓаните можат да ги подигнат.