©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Марко Бислимовски
Јун 20, 2022
Производство на топлинска енергија

РКЕ ја одзеде лиценцата на БЕГ

РКЕ денеска и ја одзеде лиценцата за производство на БЕГ, па од наредната грејна сезона друга фирма ќе ги грее скопјани.

Езеро
Јун 17, 2022
Дезертификација

Светски ден на борба против сушата и опустинување

Спроведување на конвенцијата на Обединтетите нации ( UNCCD ), во земјите кои се соочуваат со сериозни суши и опустинување, особено во Африка.

Уким
Јун 16, 2022

Синдикатот на УКИМ најави мирен протест пред Влада

На 2 јуни Сојузот одржа предупредувачки протест пред Ректоратот на УКИМ, на кој беше побарано Владата да обезбеди зголемување на платите.

Новороденче
Јун 15, 2022
Клиничка болница д-р трифун пановски

Двајца гинеколози обвинети за смртта на новороденче

Двајца гинеколози од битолската Клиничка болница се товарат за тешки дела против здравјето на луѓето и несовесно лекување.

vlada na R.Makedonija
Јун 15, 2022
Одлука на Влада

Распуштен советот на Тетово, нови избори на повидок

Владата го донесе решението, а известено е Собранието на Република Северна Македонија по што ќе следува спроведување на постапката за организирање вонредни избори.

Прехранбени производи
Јун 14, 2022
Прехранбени производи

Владата повторно ги замрзна маржите

Владата донесе одлука за замрзнување на маржата на основните прехранбени производи. Министерот Бектеши подвлече дека ваквата одлука се носи откако трговците ги зголемија цените на производите и најави дека доколку се констатира нагло зголемување и кај други производи, ќе се зголеми листата на производи со замрзната маржа.

Калкулатор
Јун 13, 2022
Енергетика

Сметка за струја или весела математика?

Калкулатор со кој граѓаните ќе може да ја споредат својата потрошувачка на електрична енергија, по блокови, со постоечката состојба.

Кочо Рацин
Јун 13, 2022
Книжевност

Речиси осум децении од смртта на Коста Солев Рацин

Сега пред вас, преку движења на раката и траги од мастило ќе ставам и трага на мислата, како резултат од процесите во мојот живот. И сега ќе се обидам кон него да ја дограбам последната патека што ми преостанува во мојот живот, на патот за Иднината.
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top