Ное 25, 2009

Кампања против семејното насилство

Здружението за еманципација, солидарност и еднаквост на жените на Македонија – ЕСЕ во среда ќе одржи прес конференција по повод Меѓународните 16 дена активизам против насилството врз жените.


Ное 25, 2009

Ќе има ли штрајк на контролорите на летање ?

Управниот одбор на Акционерското друштво за давање услуги во воздухопловната навигација М-НАВ во среда ќе одржи конференција за новинарите по повод последните случувања во друштвото.


Ное 24, 2009

Гранит го доби тендерот на Агенцијата за патишта

Станува збор за тендер вреден 2,5 милиони евра, за реконструкција на 17 патни правци во Полошко-кумановскиот регион, се вели во известувањето на најголемата македонска градежна компанија Гранит.


Ное 24, 2009

Студија на УНИЦЕФ за мултикултурализмот во Македонија

Студија на УНИЦЕФ за мултикултурализмот и меѓуетничките односи во образованието во Македонија во вторник ќе биде промовирана во Скопје.


Ное 23, 2009

Холандскиот министер за правда во Македонија

Холандскиот министер за правда на Холандија, Хирш Балин во понеделник треба да допатува во службена посета на Македонија.


Ное 23, 2009

Словенечката министерка за внатрешни работи во Македонија

Висока делегација на словенечкото Министерство за внатрешни работи, предводена од министерката Катарина Кресал и генералниот директор на словенечката полиција, Јанко Горшек в понеделник ќе допатува во Скопје.


Ное 21, 2009

Почнува вакцинацијата против новиот грип

Со вакцинација на лекарите и медицинските сестри на Инфективната клиника во Скопје, денеска почнува имунизацијата против новиот грип А (Х1Н1) во Македонија.


Ное 21, 2009

Државен натпревар во претприемаштво

Натпревар во претприемништво за средношколци на возраст од 15-18 години од средни стручни училишта ќе се одржи во сабота во десет држави, вклучително и Македонија.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top