Skip to main content

Мар 7, 2011

Цената на лебот не би требало да оди нагоре, мелничарите сметаат дека продажната цена од 25 до 27 денари е прифатлива и за произведувачите и за купувачите.


Мар 7, 2011

Најголемиот и најдолг пост во православната вера, големиот Велигденски или Чесен пост, почнува денеска и ќе трае до 24 април, кога се прославува најголемиот христијански празник Велигден.


Мар 4, 2011

Македонската редакција на Светскиот сервис на Би-Би-Си, денеска за последен пат емитува од Лондон вести на македонски јазик.


Мар 2, 2011

Во палатата „Пезаро Папафава“ во Венеција ќе бидат изложени двата уметнички проекта со кои Македонија ќе се претстави на престижното Биенале за уметност, што ќе почне во јуни и ќе трае до ноември.


Мар 1, 2011

Новиот евроамбасадор е непознат во нашата земја, но нашите северни соседи добро го познаваат. Младиот европски дипломат ќе ја продолжи мисијата на Ерван Фуере за приближување на земјава кон Европската унија.


Фев 28, 2011

Куќните совети, невладините организации, синдикалните организации и други слични здруженија на граѓани не се обврзани да плаќаат радиодифузна такса. Вака официјално се изјасни собраниската Законодавно-правна комисија, која по барање на пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ, Катерина Димеска, го толкуваше членот од Законот за радиодифузната дејност кој пропишува дека правните лица се должни да ја плаќаат оваа јавна давачка.


Фев 28, 2011

Цената на бензините од утре се зголемува за 2,5 денари, а на дизел горивата за 2, односно 1,5 денари по литар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ)


Фев 25, 2011

Откако кексите „јафа“ на српската фабрика „Црвенка“ пред два дена биле повлечени од словенечките продавници поради „опасни состојки во амбалажата“, македонската Агенција за храна и ветеринарство вчера наложи тие да бидат повлечени и од продавниците во земјава.