Skip to main content

Фев 15, 2011

Бензините од денес поевтинуваат за половина денар, а дизелот и екстра лесното поскапуваат за 1,5 денари, одлучи Регулаторна комисија за енергетика.


Фев 15, 2011

На „Shooting Stars“ првпат учествува кандидат што официјалнo ја претставува Македонија.


Фев 14, 2011

Православните верници денеска го прославуваат Св. Трифун – заштитникот на лозјата и овошките.


Фев 14, 2011

Македонски знамиња повторно виртуелно се развиорија во Грција, овој пат пред парламентот во Атина.


Фев 12, 2011

Ресторанот „Македонија“ е најдобар семеен ресторан за 2010 година во германската метропола Берлин.


Фев 9, 2011

Се поедноставува  процедурата за откуп на дворното земјиште, се намалуваат трошоците и се смалува бројот на документите кои се бараат за приватизација со последните измени на Законот за приватизација на дворното земјиште што ги усвои Владата.


Фев 9, 2011

Управата за јавни приходи (УЈП) соопшти дека започна со наплатата на радиодифузната такса со доставување на решенија за јануари 2011 г.


Фев 8, 2011

Издавачката куќа „Љубовта е петтиот елемент“ од Скопје, вечерва во 20 часот, во Младинскиот културен центар организира промоција на трите мапи со водичи: Македонија, Скопје и Охрид.