Skip to main content

Јан 24, 2011

Претседателот Ѓорге Иванов денеска постхумно  го одликува Тоше Проески со Орден за заслуги за Македонија, ден пред 30-годишнината од неговото раѓање.


Јан 22, 2011

Вака одлучило Министерството за здравство поради зголемениот број пациенти со симптоми на грип, па до матичните лекари веќе испратило писмено известување.


Јан 21, 2011

Експертите од Џао Тонг Универзитетот од Шангај, кој ја прави престижната Шангајска листа на топ 500 универзитети во светот, пристигнаа во Скопје и нивна задача ќе биде да направат ранг-листа на македонските универзитети, од најлошиот до најдобриот.


Јан 21, 2011

Додека некои мелничари најавуваат ново поскапување на лебот за два-три денари, Владата со намалени царини за увоз на бел шеќер ќе се обиде да ги поевтини дел од прехранбените производи  во кондиторската индустрија.


Јан 20, 2011

Филмот „Мајки“ на Милчо Манчевски ќе ја доживее европската гала-премиера на Берлинскиот филмски фестивал на 16-ти февруари.


Јан 19, 2011

Кога Господ Исус наврши триесет години од телесното раѓање, го започна Својот учителски и спасителен подвиг. И самиот почеток на тоа го означи со примајќи Крштение на Јордан.


Јан 18, 2011

Охридска банка од 1 јануари ги намали каматните стапки на кредитите за население до 1,6 отсто и воведе нов станбен кредит со каматна стапка 6,5 отсто фиксна за првата година.


Јан 17, 2011

Американската служба за имиграција и државјанство  во соработка со одделот за домашна безбедност и Стејт Департментот решија да дозволат на 53 држави право за учество на визите Х-2А и Х- 2 Б.