Skip to main content

Дек 20, 2010

Корејската компанија “Самсунг хеви индустри“ ќе вложи 140 милиони евра во изградба на фарма на ветерници во околината на Штип.


Дек 17, 2010

Мото клубот Шарпланинци од Тетово на 23-ти декември за прв пат ќе организира хуманитарна акција “Дедо Мраз на мотор”.


Дек 16, 2010

Утре почнува штрајк со глад за неменување на името Македонија.


Дек 16, 2010

На планинските превои Стража и Маврово поради лошите временски услови од 6,10 часот утрово е воведена забрана за тешки товарни возила, извествува Авто мото сојузот на Македонија.


Дек 15, 2010

За Нова година и Божиќ дома. Македонските граѓани не се во финансиска кондиција за празнување вон границите на државата.


Дек 13, 2010

Наскоро преку овластените сертификациски куќи Македнија ќе почне  да издава сертификати со националната ознака за органска храна – „сонце и фиданка“ со кои ќе се гарантира потполно органски производ во кој се запазени сите критериуми за производство.Дек 10, 2010

Македонското вино во Европа може да се продава како македонско само ако доаѓа од соседна Грција.