Skip to main content

Мар 15, 2010

Цукалис: Можно решение „Нова Македонија“ или „Помлада Македонија“

Јас не би очекувал каква било било промена на грчките позиции за главните прашања, можеби единствено се наѕира можност за компромис во прашањето за името на Поранешна Југословенска Република Македонија


Мар 15, 2010

Македонската полиција ги спаси нашите момчиња

Официјална Тирана искажа голема благодарност кон македонската полиција и армија за несебичното залагање да се спасат двете момчиња кои со часови биле заглавени на планината Кораб.


Мар 13, 2010

Владата ќе ја олабави казнената политика

Најдоцна за две недели Владата ќе излезе со првичните предлози за ублажување на казнената политика за да се подобри бизнис-климата во земјата. Ова е заклучокот од вчерашната дебата на која власта ги седна на иста маса инспекторите и бизнисмените и ги соочи нивните аргументите.


Мар 13, 2010

„Скопје за Хаити и Чиле“

На првата програма на Македонската телевизија, утре во 20 часот ќе биде реализирана специјална хуманитарна манифестација „Скопје 1963 за Хаити и Чиле 2010“


Мар 12, 2010

Годинава 71 милион денари поддршка за органското земјоделство

Органското земјоделство годинава ќе се субвенционира со вкупно 71 милион денари. За сертифицираното примарно производство следуваат плус 30 отсто од вообичаено проектираната поддршка.


Мар 12, 2010

Пописот во САД и на Mакедонски јазик

Службениот формулар за претстојниот попис на населението во САД е преведен и на Mакедонски јазик.


Мар 12, 2010

Друцас: Нема американски предлог за името

Нема американски предлог за решавање на прашањето за името, изјави заменик шефот на грчката дипломатија Димитрис Друцас во интервју за третиот канал на националната телевизија ЕРТ.


Мар 11, 2010

67 години од холокаустот на македонските Евреи

Еврејската заедница во Македонија денеска во Скопје со низа активности ќе одбележи 67 години од депортацијата на македонските Евреи во нацистичкиот логор Треблинка.