Skip to main content

Мар 8, 2010

МНР се уште без информации за загинатиот македонец во Авганистан

Македонското Министерство за надворешни работи се уште нема информации за смртта на македонскиот државјанин во Авганистан. Велат македонскиот конзулат ги контактирал авганистанските власти, но се уште немаат повратна информација.


Мар 8, 2010

Германската радиотелевизија не смее да објавува информации за „Еколог“

Германската радиотелевизија НДР повеќе не смее да објавува информации со кои ќе „буди сомнеж“ дека фирмата „Еколог“ врши трговија со дрога, вака одлучи судот во Хамбург.


Мар 6, 2010

Македонската влада ќе ги објави антикризните мерки

Македонската влада денеска ќе ги објави новите антикризни мерки. Според вицепремиерот за економски прашања Владимир Пешевски,
дел од новите мерки ќе бидат донесени на барање на бизнис заедницата, а дел на иницијатива на надлежите министерства.


Мар 6, 2010

Македонија да не стравува од силни земјотреси

Градбите во Македонија се стабилни, но во случај на посилен потрес се можни оштетувања. Стручњаците стравуваат за градбите од периодот на транзицијата. Но, силни земјотреси во догледно време не се очекуваат.


Мар 5, 2010

По Белгија на ред дојде и Швајцарија

Зголемен е бројот на барања за азил од македонски државјани во Швајцарија, објави SwissInfo.


Мар 5, 2010

На Ќафасан најдена илегалка во багажник од “пунто“

Девојка без никаква идентификација во себе пронашле синоќа царинските службеници на граничниот премин Ќафасан, при обид илегално да влезе во Македонија.


Мар 4, 2010

Чеканот со кој убивал Радески ќе заврши во музеј

Охриѓанецот Лазе Радески (62), кој е осуден на доживотен затвор за убиство на тројца дилери на девизи, побара Врховниот суд на Македонија да го ослободи или да му овозможи ново судење на кое ќе докажел дека не е сериски убиец.


Мар 3, 2010

Белгија ќе ги врати сите баратели на азил од Македонија

Белгискиот министер за азил и имиграција Мелкиор Ватле оценил дека имигрантите од Македонија, кои бараат азил, се изманипулирани не само во својата земја, туку и од луѓе во Белгија.