Skip to main content

Ное 22, 2010

На добротворниот базар што изминатиот викенд традиционално се одржа во седиштето на НАТО, македонскиот штанд беше еден од најпосетените.


Ное 20, 2010

На картата на службената интернет страна на НАТО, Република Македонија е означена како земја членска, наместо Хрватска.


Ное 19, 2010

На Пелистер заврши бербата на моликовите шишарки. Овие плодови од моликата се повеќе се барани во Европските земји за производство на лампиони и разни други новогодишни и божиќни украси.


Ное 18, 2010

Македонското вино може да „извиси“? Терминот „македонско“ со години се однесува исклучиво на грчко вино во ЕУ, соопштуваат од ЕK во Брисел.


Ное 17, 2010

Во Македонија привршува бербата на јаболката а Преспа е регион препознатлив по оваа култура зашто, докажано, климатските услови таму се идеални.


Ное 16, 2010

Целта на маршот е испраќање апел за политичка толеранција и намалување на говорот на омраза на политичката сцена.


Ное 15, 2010

Денеска започнува примената на законската обврска за задолжително носење на зимска опрема во моторните возила.


Ное 13, 2010

Кампањата на енергетските компании EVN Македонија и ЕЛЕМ, со која на граѓаните им се нуди тужените долгови да ги платат на рати без камата, прифатена е со голем интерес.