Skip to main content

Сеп 30, 2010

Ден на љубовта

Триесетти септември е денот на љубовта за православните христијани. Празникот е посветен на великомаченичката Софија и нејзините ќерки Љубов, Вера и Надеж.


Сеп 29, 2010

Утре истекува рокот за регистрација на страснки возила со еуро 1

Од царината најавуваат дека сите оние кои нема да го сторат тоа, односно ќе ги возат возилата со странски таблици повеќе од шест месеци, прво ќе добијат мандатна казна, а потоа возилото привремено ќе им биде задржано.


Сеп 25, 2010

Во понеделеник македонска премиера на “Име е име“

Во понеделник 27-ми септември филмот “Име е име“ (A Name is a name) на продуцентот Џејсон Мико ќе ја има македонската и европската премиера во Скопје во киното “Милениум“.


Сеп 25, 2010

Менса Македонија ќе врши IQ тестирања

Македонските граѓани викендов ќе имаат можност да го проверат својот коефициент на интелигенција на IQ тестирањата, што во неколку градови ги организира здружението Менса.


Сеп 24, 2010

Отворен првиот „Саем на жената“

Саем на жената беше отворен денеска во Скопје и ќе трае до недела.


Сеп 23, 2010

Пристигна есента

Во пет часот и девет минути утрово започна есента на северната полутопка на Земјата.


Сеп 22, 2010

Бесплатно студирање во Словенија за македонските студенти

Од следната студентска година, 2011/2012 сите студенти од Западен Балкан плус Албанија ќе можат да студираат бесплатно на сите државни универзитети во Словенија.


Сеп 22, 2010

Автомобили, не!

Денешен 22-ри септември е по традиција „Ден без автомобили“ во цела Европа.