Пожарот е ставен под контрола

Пожар во фабрика за канабис во Кавадарци

ТППЕ Кавадарци и Неготино, ЈП Комуналец Кавадарци и ЕуроНикел, со повеќе од 10 возила и над 25 пожарникари брзо интервенираа во гаснењето на пожарот, кој го зафати магацинскиот дел од фабриката за канабис во село Дебриште.
 |  инфодеск  | 
Изгоре фабрика за канабис

Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев, објави фотографии од пожар кој денеска зафати фабрика за одгледување на канабис за медицински цели во тиквешкото село Дебриште.

Јанчев информира дека пожарот е ставен под контрола и дека изгорен е само дел од депото на фабриката.

ТППЕ Кавадарци и Неготино, ЈП Комуналец Кавадарци и ЕуроНикел, со повеќе од 10 возила и над 25 пожарникари брзо интервенираа во гаснењето на пожарот, кој го зафати магацинскиот дел од фабриката за канабис во село Дебриште. Благодарение на брзата интервенција на службите, пожарот е под контрола и е спасен поголемиот дел од објектот – информира градоначалникот.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top