Skip to main content

“Св. Кирил и Методиј“

Среда е неработен ден, набрзо уште еден продолжен викенд

Денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“, 24 мај е неработен ден за сите граѓани.
 |  инфодеск  | 
Македонско знаме

24 мај, Денот на сесловенските просветители „Св. Кирил и Методиј“, е неработен за сите граѓани, согласно со Законот за празници.

Министерството за труд и социјална политика на сите граѓани им го честита празникот “Св.Кирил и Методиј“.

Воедно, Министерството соопштува дека согласно со Законот за празниците, 23 мај, (вторник), Национален ден на Власите, е неработен ден за граѓаните припадници на влашката заедница во земјава.

Министерството на граѓаните припадници на влашката заедница им го честита Националниот ден на Власите.

На 2-ри јуни православните го чествуваат Духовден кој се паѓа во петок, со што следува продолжен викенд.