Телефонски разговор Груевски – Црвенковски

Премиерот го информирал лидерот на опозицијата за содржината на разговорите од средбата со грчкиот премиер Јоргос Папандреу.

Crvenkovski i Gruevski
Црвенковски и Груевски
Премиерот го информирал лидерот на опозицијата за содржината на разговорите од средбата со грчкиот премиер Јоргос Папандреу.

Crvenkovski i GruevskiНа барање на премиерот Никола Груевски вчера бил остварен неколку минутен телефонски разговор со претседателот на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија Бранко Црвенковски.
Премиерот го информирал лидерот на опозицијата за содржината на разговорите од средбата со грчкиот премиер Јоргос Папандреу.
Според информациите на Груевски целта на средбата била за меѓусебно запознавање на двајцата премиери. Од страна на македонскиот претседател на Владата е информирано и дека не постојат нови елементи кои би биле повод за свикување на лидерска средба.
Претседателот на СДСМ Црвенковски му препуштил на премиерот Груевски сам да оцени кога ќе бидат создадени услови за лидерска средба.
{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top