©2008 - Сите права се задржани. Powered by TVM.


Скенирање на фискални сметки

УЈП со информација за апликацијата Мој ДДВ

УЈП веќе ја почна исплатата на средства за корисниците кои скенирале фискални сметки во второто тромесечје, месеците април, мај, јуни.
 |  инфодеск  | 
Мој ддв

Управата за јавни приходи, ги информира корисниците на апликацијата Мој ДДВ, дека може да се вратат на напредниот скенер на скенирање на фискални сметки.

Прилагодената верзија на Мој ДДВ е веќе достапна на Apple appstore, додека Android верзијата е достапна на Huawei app Gallery, а за Playstore се очекува во најбрзо време одобрување од страна на Google.

Корисниците на апликацијата Мој ДДВ ќе треба најпрво да направат ажурирање (update) на апликацијата на apple Appstore/Huawei gallery, а потоа да се најават во апликацијата во делот „Профил“ во прозорчето „Тип на баркод скенер“ наместо, „основен“ повторно да одберат „напреден“.

Мој ДДВ е мерка за граѓаните и средствата од таа мерка се враќаат кај граѓаните.

УЈП, веќе ја почна исплатата на средства за корисниците кои скенирале фискални сметки во второто тромесечје, односно, во месеците април, мај, јуни 2022 година и по тој основ на сметките ќе бидат исплатени 550 милиони денари, како поврат од МојДДВ.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© 2008 - Сите права задржани. Поддржано од ТВМ ТелевизијА.
Back to Top