Skip to main content
Сеп 29, 2023
ЈП Нискоградба Охрид

ЈП „Нискоградба“ набави багер со кој ќе се подобри ефикасноста во работата

Вредноста на багерот изнесува околу 7 милиони денари.

Сеп 29, 2023
Светски ден на срцето

Срцевите заболувања и натаму водечка причина за смртност во охридскиот регион

Најмoќна алатка за борба против овие заболувања, од кои секоја година страдаат се помлади лица, останува превентивата, контролните прегледи, и воведување на здрав начин на живот. Од кардио-васкуларните заболувања, повеќе страда женската популација, вели статистиката, но процентот на хоспитализација е поголем кај мажите.

Сеп 29, 2023
ЈП “Билјанини Извори”

Од 1-ви октомври поевтинува јавниот паркинг во Охрид

Цените на сите зони, вклучувајќи ја и Премиум зона, ќе изнесуваат 30 денари и ќе важат до 31.03.2024 год.

Сеп 29, 2023
СВР Охрид

Велгоштанец се однесувал агресивно и недолично кон средношколки во училишен двор

Се преземаат мерки за расчистување на случајот, информираат од СВР Охрид.

Сеп 29, 2023
Користи го срцето! – Познавај го срцето!

Кардиолошки центар Охрид го одбележува Светскиот ден на срцето

Идејата е на овој ден со пораките да допреме до што поголем број на луѓе , вкучително и оние кои досега немале здравствени проблеми, за важноста од константна грижа за здравјето на срцето преку негување на здрави навики на живот и елиминирање на сите ризик фактори кои можат да бидат корегирани, порачуваат од Кардиолошкиот центар Охрид.

Сеп 29, 2023
Бесплатна правна помош

Викендов граѓаните на Охрид и Струга ќе се информираат за бесплатна правна помош

Целта е да се информираат граѓаните на општините Охрид и Струга како може да го искористат системот за правна помош, што опфаќа бесплатната правна помош, кои се условите да ја остварат ова правна помош, на кој начин и каде можат да се обратат за да ја добијат.

Сеп 29, 2023

Пазарите преплавени со фалсификуван мед

Од Здружението на пчелари од Охрид апелираат до купувачите да бидат внимателни, да купуваат само од декларирани пчелни стопанства. Апел и до Агенцијата за храна со позасилени контроли и поголеми казни да се стави крај на оваа негативна појава.

Сеп 29, 2023
Општина Охрид

Средствата од хуманитарните паркинзи донирани за Лулзим и Алпај

Градоначалникот Пецаков упати апел до сите оние кои се во можност да се приклучат кон повиците за донација и во рамките на нивните можности да донираат за нашите сограѓани Лулзим Демирали и Алпај (Џани) Муфти кои водат животна борба.